Styrelsen informerar

Här kan du läsa senaste numret av “Styrelsen informerar” som är ett informationsblad och kommer ut ca 4 ggr/år.
Vill du ha ett utskrivet exemplar, kontakta fastighetskontoret.

Ni kan även ladda ner aktuellt samt tidigare nummer som PDF längre ner på sidan.


Styrelsen Informerar – Juli 2020

Hej,

Efter en mycket märklig vår präglad av Covid-19 har vi nu kommit in en bra bit in på sommaren. Även om det är svårt att tro att vi har sommaren här när det är kallt och blåsigt ute.

Årets föreningsstämma har även den sett annorlunda ut med anledning av Covid-19. Styrelsen lade stämman så sent som stadgarna tillåter för att förhoppningsvis kunna genomföra den som vi brukar. Dessvärre håller viruset sitt grepp om oss alla och då det fortsatta förbudet för folksamlingar med fler än 50 personer och rekommendationer om social distansering höll i sig, var det tyvärr inte möjligt att ha en fysisk stämma. Styrelsen beslutade därför att genomföra stämman med poströstning enligt Riksdagens tillfälliga lag för att underlätta för föreningar att hålla stämmor utan fysisk närvaro. Mer information om genomförandet av stämman senare i detta nummer.

Fönsterprojektet startar i dagarna och ni som bor i början på Lodvägen har säkert sett att det kommit en del fönster och en arbetscontainer inför starten. Det här är ett av föreningens största projekt genom tiderna och det kommer innebära en del påverkan på vårt område när ett så stort projekt som ett fönsterbyte pågår. Vår förhoppning är att det ska bli så lite påverkan på vår närmiljö som möjligt under den kommande tiden när projektet är igång. Resultatet blir att vi har nya fina fönster som kommer hålla i många år framöver och skapa ett bättre inomhusklimat året runt.

Det är kul att se att så många kommer ut och träffas och umgås i våra fina parker. I dessa tider när det för många endast går att träffas utomhus är det extra viktigt att vi har en fin och väl fungerande utemiljö. Styrelsen har därför sett över detta och kommer ordna fler bänkbord till parkerna att sitta vid. Även våra grillar används flitigt och vi kommer även utöka grillmöjligheterna. Vi har fått in synpunkter från flera boende som tycker att våra befintliga grillar är för stora och besvärliga att använda. De nya grillarna blir därför på prov av en annan modell som vi hoppas kommer uppskattas.

Ta hand om er och varandra!

Catharina Fröjdh Nyqvist
Ordförande

Kalender 2020

25 augusti
– Styrelsemöte
23 september
– Styrelsemöte
15 oktober
– Styrelsemöte samt underhållsbesiktning
27 oktober
– Budgetmöte
12 november
– Styrelsemöte
14 december
– Styrelsemöte

Hemsidan

Hemsidan: www.brfplatan.se

Porttavlorna

Vi rekommenderar er att regelbundet kika på informationen på portavlorna. Det är där man snabbast får information och nyheter. Vid viktiga nyheter kommer vi att byta färg på bakgrunden. Använd piltangenterna och knappen “OK” för att byta sida och stanna kvar på sidan.

Kontaktuppgifter

Föreningen uppmanar alla boende att logga in på HSB Portalen och uppdatera sina kontaktuppgifter med mobilnummer och mailadress så att föreningen kan nå boende eller anhöriga vid behov.

För att logga in på HSB Portalen, gå till http://hsb.se/nst.
Ni kan logga in med BankID eller användarnamn & lösenord.
När ni har loggat in så klicka på Mina sidor längst upp till höger och därefter på Min profil i listen som du nu har längst upp på sidan.

Årsstämma 2020

Årets föreningsstämma genomfördes den 30 juni med hjälp av poströstning. På dagen för stämman prickades alla inkomna röster av och räknades, samt att resultatet av rösterna sammanställdes. Det var 103 st röster som lämnades in. För er som vill läsa protokollet hör av er via telefon till Fastighetsexpeditionen så ordnar de en kopia av protokollet.

Sopsortering

SEOM har nyligen kraftigt höjt priserna avseende sophämtning och detta får ganska stor inverkan på BRF Platåns ekonomi då vi är en stor förening.

Alla boende kan hjälpas åt att minska denna kostnad för föreningen genom att följa sorteringsrekommendationerna.

Hushållssopor slängs i angivna kärl och normalstora påsar (exempelvis matkassar eller köpta avfallspåsar), ej tillåtet att slänga stora sopsäckar i dessa kärl. Kostnaden för dessa sopor är 5 kr/kg. Allt som inte kan sorteras ut enligt listan nedan är hushållssopor. Alltså, det bör inte bli så stora mänger hushållssopor om man sorterar sina sopor.

Kompost sorteras i särskilda papperspåsar och läggs sedan i separata bruna kärl. Påsar finns att hämta på flertalet platser i föreningen, t.ex. i alla källare och vid Fastighetskontoret. Kostnaden för dessa sopor är 1 kr/kg. Vad som räknas som kompost står på papperspåsarna, kort sagt – matavfall.

Plast sorteras i separata kärl där grovsoporna sorteras (inhägnade området bakom Flintlåsvägen 18 och grovsopsrummet i låghusen) och bör därmed inte kastas i hushållssoporna.

Kartong viks ihop och läggs i angivna kärl, hörnet Lodvägen/Flintlåsvägen.  

Glas sorteras i angivna kärl för färgat respektive ofärgat glas, hörnet Lodvägen/Flintlåsvägen.

Kostnaden för plast, kartong och glas är 0 kr/kg och här kan vi hjälpas år och spara pengar om vi inte slänger dessa sopor tillsammans med hushållssoporna.

Elavfall, glödlampor och batterier sorteras i separata burar respektive kärl.

Tänk på att det endast är tillåtet att slänga sopor på angiven plats i föreningen. Om det inte finns något kärl för det man skall slänga, t.ex. bilbatterier och målarfärg, så måste du åka till en återvinningscentral, t.ex. Hagbytippen.

NY Lastzon, Lodvägen

Inom kort kommer det att bli en lastzon med p-förbud dagtid i höjd med sopstationen vid Lodvägen 2. Det kommer att gälla samma regler som vid sopstationen vid Lodvägen 12-14. Anledningen är att det ofta stått parkerade bilar i vägen så att inte sopbilen kommit fram för att tömma.

Platådagen

Pga. av rådande situation med Covid-19 har styrelsen beslutat att tyvärr ställa in årets Platådag.

Temperatur i lägenheten

Under sommaren kan det bli ganska varmt i föreningens lägenheter och här har ni några tips på hur man kan förebygga och hålla nere värmen.

  • Ha persienn och gardiner fördragna på solsidan. Välj med fördel gardiner med tjockt tyg.
  • Vädra bara på skuggsidan under dagtid om temperaturen är lägre ute än inne. På solsidan måste du hålla stängt för att hålla den varma luften ute.
  • Vädra så mycket du kan när temperaturen är lägre på natten/morgonen.
  • Skaffa gärna en fläkt.

Ordningsregler

Styrelsen vill påminna alla boende att följa föreningens generella ordningsregler samt kompletterande regler i samband med renovering. Tänk på att ditt golv i de flesta fall är din grannes tak. Det är lyhört i våra hus, om du går med skor inomhus så hörs det. Visa hänsyn och gå i strumplästen efter kl. 22.00.

http://brfplatan.se/boende/viktig-info/ordningsregler/

Grillning

Gällande grillning på balkongen så är förutsättningen att man inte stör sina grannar. Det är endast tillåtet att använda elgrill på den egna balkongen och då under förutsättning att ditt matos inte stör grannarna.

Grillning är enbart tillåtet på de iordningställda grillplatser som finns på föreningens mark. Använd i första hand föreningens grillar. Det är absolut förbjudet att ställa grilla direkt på gräset, på våra picknickbord eller avlastningsborden. Ställ dem på asfalten eller grusytorna.

Ta med dig ditt skräp

För att det ska vara njutbart för alla boende att utnyttja av våra parker och för att vi inte ska få en invasion av fåglar och råttor, så ber vi alla att plocka med sig sitt avfall och lägga i korrekt sorteringsbehållare för avfall när ni grillat eller haft picknic. Om skräpet ligger kvar i en sopsäck dröjer det inte länge tills fåglar och råttor har hittat dit.

Rökning

Till er som röker så vill vi påminna om att det inte är tillåtet att slänga sina fimpar på marken när man har rökt klart, dessa måste tas om hand av rökaren själv. Till er som röker på balkongerna – var snälla och ta hänsyn till era grannar. Många är känsliga mot tobaksrök men vill också kunna vädra via balkongen eller sitta där.
OBS!  Det är absolut förbjudet att röka i lekparkerna, detta enligt lag sedan 1 juli 2019.

Fönsterprojektet

Under vecka 28 så startade fönsterprojektet på Flintlåsvägen 1, ett projekt som kommer att pågå ca 1,5 år.

För ytterligare information se hemsidan, http://brfplatans.se/fonster.

Com Hem – DIGITALT

Som många av er redan vet så kommer Com Hem att sluta sända analogt inom kort. Nu har de skjutit fram datumet för att enbart sända digitalt, pga Corona, till 8 september.
Mer information finns både på Com Hems hemsida och vår förenings hemsida. Mer information se http://www.comhem.se/digitalisering.

Coronavirus

Styrelsen följer utvecklingen av viruset noggrant och vi följer myndigheternas rekommendationer. Vi återkommer med löpande information till er om det på något sätt skulle påverka våra planerade aktiviteter.

För att minimera risken för spridning av Coronaviruset på föreningen har styrelsen fattat beslut att tillsvidare stänga Fastighetskontoret för spontanbesök. Vi ber er därför kontakta Fastighetskontoret genom att mejla oss på platan@brfplatan.se eller ringa på telefonnummer 08 – 96 21 85. Du bör alltså inte gå till kontoret och knacka på fönsterrutan.

Om du på något sätt känner dig sjuk, har luftvägsirritation eller är förkyld så ska du inte besöka oss, och vi kommer inte heller kunna hjälpa dig i din lägenhet. Följ Folkhälsomyndighetens rekommendationer, http://www.folkhalsomyndigheten.se.

Styrelsen och Fastighetskontoret önskar alla en trevlig sommar!


Ladda ned tidigare nummer

Sidan senast uppdaterad