Balkong

För att överenskommen garanti skall gälla för de under åren 2004-2005 nybyggda balkongerna måste följande iakttas av bostadsrättshavaren.

Balkongskärmar:
Balkongskärmar av betong med frilagd ballast på utsidan. Är renoverade och målade på insidan. Det är tillåtet att borra i skärmen från insidan, max 25 mm djupa hål och 5 mm borrdiameter. Det är inte tillåtet att borra på kanterna.

Balkongplattor:
Borrning i betongplattan får göras minimum 5 cm från kanten, för att undvika sprickbildning eller urslag. Borrhål måste tätas med silikon (för att vatten inte ska tränga in i plattan). Målning av betongplattans över- och undersida är absolut förbjudet. Hållbarheten påverkas.

Paraboler:
Paraboler får inte monteras på husfasader, balkongskärmar eller sticka ut utanför balkongen.

Balkonginglasning:
Ska ställas från golv till tak, på insidan av det nya balkongräcket och får alltså inte hängas på balkongräcket.

Markiser:
Ska ha ett eget stativ och stå på insidan av balkongräcket. Ingen utanpåliggande konstruktion är tillåten på grund av vindlaster.

Sidoskärm:
Lätt sidoskärm på gavel, som inte bildar inglasning, får ställas och fästas in i balkongräcket, om också infästning sker i betongtaket.

Blomlådor:
Det är inte tillåtet att hänga blomlådor på utsidan av balkongräcket.

Övrigt:
Balkongernas aluminiumprofiler är underhållsfria, rostar inte och kan hållas rena med ljummet vatten och vanligt rengöringsmedel.
Balkongräcket rengörs med vatten och ett vanligt rengöringsmedel.

Korrugerad plåt rengörs med vatten och rengöringsmedel. Svåra fläckar tas bort med icke repande hushållssvamp.

Balkongplattan i betong har halkskyddande knottrig yta, vilket innebär att rengöring utförs med hård borste och icke löddrande rengöringsmedel. Torkas upp med tygtrasa.

Det är förbjudet att halkbekämpa balkongen med salt. Om halkbekämpning är absolut nödvändigt – använd sand.